שנה א':
דברי פתיחה:
מאת: ד"ר אורי שוהם (בוגר האוניברסיטה).
שלום וברוכים הבאים לבית הספר לרפואה של אוניברסיטת זאגרב!
אתחיל ואומר באופן כללי, המסלול הוא לא קל - אך אפשרי ביותר.
מה זה אומר בעצם?!
- זה אומר כך , כמו בכל דבר בחיים יש דברים טובים ופחות טובים בפקולטה, זה תלוי איך מסתכלים עליהם.
לדוגמא : הדרישות ממכם יהיו גבוהות בחלק מהקורסים ולעיתים תדרשו לדעת יותר מאשר נלמד בהרצאות בלבד ,לכן חומר שלא נלמד במהלך השיעור או שלא שמו עליו דגש יכול להופיע בבחינה אם הוא מופיע בספר הלימוד הרשמי של הקורס, מכיוון שהמרצים רשאים לבחור רק שאלות שהתשובות עליהן מופיעות בספר הרשמי. בנושא הספרים תשמחו לדעת שכמעט כל הספרים הרשמיים שמהם תלמדו הם הספרים הנחשבים ביותר כרגע בעולם הרפואה שמרבית האוניברסיטאות בארצות הברית משתמשות בהן.
במרבית הקורסים יהיו לכם מבחני אמצע קורס (פרשיאלים) שנועדו לסכם נושאים שסיימתם לפני תחילתו של נושא חדש , לעודד אתכם ללממוד ולעזור לכם להעריך את רמת הידע שלכם,מעבר לכך בחלק מן הקורסים מעבר של כלל הפרשיאלים יקנה לכם בונוס מסוים בדמות פטור מהבחינה בכתב או נקודות בונוס לבחינה הסופית.
דבר נוסף שיש לציין הוא שיטת הבחינה -
שיטת הבחינה היא שונה משיטת הבחינה בארץ שלרוב כוללת אך ורק בחינה בכתב, כאן הבחינה לרוב כוללת בחינה בכתב (Written), בחינה מעשית (Practical), ובחינה בעל פה (Oral). כמובן שזה משתנה בין קורס לקורס וישנים קורסים שלא כוללים את אחד מן החלקים הללו.
היחס האישי שניתן לקבל פה חשוב להדגיש הוא כמעט חסר תקדים, באוניברסיטה ישנה האפשרות לשבת עם פרופסור (לא עם חונך או מרצה זוטר) לפגישת ייעוץ/עזרה (שנקראת קונסולטציה) מספר פעמים בשבוע , כאשר הפרופסורים רוצים שתבואו ומעודדים לכך נותנת תחושה של יחס אישי ודאגה שלהם להצלחה האישית שלנו, ולכן אמליץ לכל הסטודנטים שמתחילים שנה ראשונה, אם אתה מתקשים אל תחששו לפנות אל המרצים לעזרה הם יעזרו ובכיף ובמיוחד שזו שנה שבה יש מספר קורסים שמתבססים על ידע קודם שרובנו הישראלים לוקים בו (כימה ופיזיקה לדוגמא) שהפגישות הללו יכולות לעזור לגשר על הפער הזה.
מעבר לכך משהו בנימה אישית מי שמגיע לפקולטה ומתחיל במסע אל עבר תואר MD ,זה הוא מסע לא קל שיהיה בו הרבה עליות, ירידות ופקפוק עצמי. זה מסע שיש בו קשיים ובמיוחד במדינה חדשה, אבל - ( וזה הוא אבל גדול) זה מסע אפשרי!. זה מסע שלפניכם אנשים הצליחו וגם אחריכם יצליחו ,זה מסע שדורש השקעה, שדורש שעות של ישיבה על התחת מול הספר רק כדי לשנן ענפים של עצב מסוים שבין זה לבין רפואה המרחק נראה מרחק של שנות אור. אבל זה הוא הבסיס זו היא ההתחלה, שמשנה לשנה עולם הרפואה יתקרב ואט אט תתחילו להרגיש איך תואר ה MD מתקרב אליכם כאשר תעטו את החלק הלבן ותשימו את הסטטוסקופ סביב צווארכם, כאשר תלמדו לתשאל מטופל בנוגע להיסטוריה הרפואית שלו ו/או שתבצעו בדיקה כללית למטופל.
בנימה זאת ברוכים הבאים לזאגרב, ברוכים הבאים ל IMSZ ארגונים הסטודנטים הישראלים בזאגרב שנוסד כדי לדאוג המסע הזה יהיה יותר פשוט ויותר קל !
שיהיה בהצלחה, אורי שוהם.
טרמינולוגיה רפואית:
מאת: עדי אשכנזי.
קורס טרמינולוגיה הוא קורס קצרצר שפותח את שנת הלימודים הראשונה .
משך הקורס: שבוע, הוא הקורס הראשון שיהיה לכם, והוא נועד לרכך את ההגעה לאוניברסיטה.
הקורס הוא כל יום בין ארבע לשלוש שעות.
מה שעושים בקורס הוא לומדים את הטרמינולוגיה (מונחים/ אוצר מילים) הבסיסים של רפואה מן השפה הלטינית והאנגלית שלא בהכרח מוכרים לכלל הסטודנטים.
המבחן שלכם יכלול שלוש מילים שתקבלו ואותם תצטרכו לפרק לחלקים שמרכיבים את המילה, כגון - קידומת, בסיס סיומת ואת פירוש המילה בכללי.
לפי דעתי זה פשוט לתת לכם נחיתה רכה ולקבל בעדינות את מסגרת המערכת.
אין אחד שנכשל את הקורס הזה, אז אין מה להילחץ.
ביולוגיה:
מאת: דני אוסטרובסקי.
הקורס מהווה מבוא לנושא הרחב ביולוגיה ומציג תמונה רחבת היקף של הביולוגיה על ענפיה השונים, התופעות והתהליכים הבסיסיים של החיים, יחד עם נושאי המחקר המרכזיים של הביולוגיה המודרנית, והוא מקנה לסטודנטים את תמונת העולם הביולוגי באופן כללי, ואת ההבנה והידע בענפים השונים של התחום ההכרחיים להשכלתו של כל רופא.
הקורס מחולק לפי נושאים (לפי הסדר הזה):
1.ביולוגיה מולקולרית של התא
2. ביולוגיה התפתחותית
3. גנטיקה קלאסית ומולקולרית, הגנום אנושי
4. ביולוגיה של סרטן, תרפיות חדשות על רקע גנטי ותאי
הקורס מועבר ע"י כמה פרופסורים שונים, וכמו בכל מחלקה חלקם טובים יותר וחלקם פחות.
הפרופסורים במחלקה קשובים כך שניתן לפנות אליהם בשאלות במידה והחומר לא מובן.
מלבד זאת הנושאים בקורס מעניינים וקשורים במידה רבה למקצוע שאתם הולכים לעסוק בו.
מבחינת מבחנים, אחרי שמסיימים נושא נבחנים עליו בפרשיאל, הפרשיאלים מורכבים רק מחלק כתוב (Written)
כשסה"כ ישנם 3 וצריך לעבור את כולם על מנת לגשת לבחינת האורל הסופית (בחינה בעל פה). במידה ונכשלתם בפרשיאל מסוים אתם רשאים לקחת אותו בשנית. (Retake) ביום שמיועד לכך.
ובמידה שלא עברתם בנסיון השני את אחד המבחנים תצתרכו לקחת את הפיינל שמורכב משלושת החלקים ביחד.
איך בנוי השיעור?: הקורס נלמד לאורך כל הסמסטר הראשון ומתקיים פעם בשבוע. לרב אותו יום כולל לקצ'ר(הרצאה), סמינר, ומעבדה. אישית אני ממליץ לעבור יום לפני (אפילו ברפרוף) על המצגת, כך שיהיה לכם ידע קודם בחומר ויכולת לעקוב אחרי השיעור.אחת לכמה זמן תידרשו לכתוב מצגת ולהציגו בפני הכתה במהלך הסמינרים.
המעבדות הינם נוכחות חובה, אך לא תורמים יותר מדי. בעיקר מוסיפים ידע.
מבחינת ספרים: אין צורך בשום ספר, למרות שימליצו לכם על The cell- Hausman (ממליץ להוריד אותו בקובץPdf
לצורך נושאים לא מובנים)
ופשוט ללמוד מהמצגות.
מבחינת שיטות למידה: ללמוד אך ורק מהמצגות. כל החומר שאתם צריכים נמצא שם. עם זאת, לאורך המצגות הרבה מהמושגים שמופיעים לא מוסברים ולכן ממליץ שלצד המצגת יהיה פתוח חלון ויקיפדיה. תדעו את המצגות על פרטיה הקטנים ואתם תעברו.
פיזיקה
מאת: אור אזולאי.
אז קודם כל, פיזיקה כידוע הוא מקצוע לא פשוט, הדורש חשיבה מעמיקה והבנה מתמטית.
יש מכם שיגיעו עם רקע מוקדם בפיזיקה (שיעזור מאוד), ויש גם כאלו שלא.
הידע המוקדם הוא מתנה, אך בהחלט לא תנאי למעבר הקורס, כך שגם אם איך לכם שום סוג של ידע בפיזיקה זה בהחלט לא מה שימנע ממך לעבור עם ציון 5.
בתחילת הקורס ובמהלכו תשמעו לא פעם את המרצה מסביר שזה חומר שלמדתם כבר בתיכון (דבר שאכן נלמד בתיכון... בקרואטיה).
לא להתרגש מזה, זה ממש לא משנה אם למדתם לפני או לא, העיקר להשקיע במהלך הקורס.
קורס הפיזיקה בזגרב חל בשנה הראשונה, מתחיל עם תחילת הסמסטר הראשון ונגמר בתחילת הסמסטר השני/סוף סמסטר ראשון.
הקורס כולל שלושה חודשים פלוס מינוס, ומגוון נושאים.
הנושאים הנלמדים בקורס מחולקים על פי מבחני הביניים (פארשלים), שנערכים אחת לכמה שבועות וכוללים את החומר שנלמד בין הפארשל הקודם לפארשל הנוכחי.
נושאי הקורס הם:
מגנטים וחשמל, מתמטיקה בסיסית, מכניקה ונוזלים, אופטיקה, תרמודינמיקה, מבנה החומר והאטום, ואוסקילציה וסאונד.
מבחינת חומרי לימוד, סגל הלימוד יכווין אתכם לסקריפטה של פיזיקה, אוסף קבצי סיכומים המכילים את כל המידע הרלוונטי לקורס.
לצערנו, הסקריפטה היא מסורבלת, וקשה להבנה, עם זאת היא כלי למידה עיקרי וחשוב, ועל כן חשוב ללמוד איך ללמוד ממנה בצורה היעילה ביותר.
בנוסף, כל המצגות הנלמדות בזמן ההרצאות מועלות גם לרשת, וניתנות להורדה בקלות, המצגות הם כלי למידה נוח, אך לא מפורט כמו הסקריפטה.
לצורך העניין, מידע שהופיע הסקריפטה יכול להופיע בבחינה, למרות שלא הופיע במצגת.
מבחינת בחנים, כמו שהסברתי, יש שלושה פארשלים, אחד אחרי כל כמה נושאים, וכולל מבחן אמריקאי של 12 שאלות (50-60 אחוז לעובר).
בסיום הקורס מתקיימת הבחינה הסופית הכוללת מבחן בכתב ובעל פה, אך אם עברתם את כל הפארשלים (את כל ה3) אתם פתורים מהבחינה בכתב, ועושים רק בחינה בעל פה.
בנוסף, הקורס כולל מעבדות, המתקיימות לאחר כל הרצאה (כמעט), ואליהן צריך להתכונן לפני בעזרת חוברת שאליה יפנו אתכם המרצים (קונים פה ב 20 קונה, לא משהו רציני).
המעבדות הם חלק חשוב מאוד בקורס, בגלל שאתם חייבים לעבור את כולן, ובסוף הקורס יש מבחן מעבדות שבו אתם מגרילים פתק עם מעבדה, וצריכים לבצע אותה בשלמות כדי לגשת למבחן הסופי (בעל פה או בכתב).
לכן, אני ממליץ בחום לא לזלזל במעבדות, ללמוד אליהן לפני, ולהשקיע בהבנת הפרטים.
כמו כן, לפני כל מעבדה תבצעו מבחן קטן במחשב (לא יותר מ6-7 שאלות), שיהיה רלוונטי בסוף הקורס. למי שיצבור נקודות שליליות בבחנים אלו (תשובות שגויות) ירדו נקודות מהציון הסופי בפיזיקה. כך שלצורך העניין אם תלמיד קיבל ציון באורל 5, אבל צבר הרבה נקודות שליליות, הציון הסופי שלו יהיה 4.
מבחינת יחס אישי, אני בהחלט חושב שמחלקת פיזיקה מצטיינים מהבחינה הזו.
קיימת אופציה לקבוע פגישה עם המרצים, ולשבת להתייעצות (קונסולטציה) בכל נושא בפיזיקה, הם עוזרים מאוד ועושים את זה באמת באהבה.
מבחינת מרצים, יש ויש כמובן כמו בכל קורס. ברמה הכללית המרצים לפיזיקה הם מרצים טובים.
הם מלמדים בצורה עניינית וטובה, והאנגלית שלהם סבירה (יש גם כאלה שפחות).
אני ממליץ לשבת מקדימה, לפתוח אוזניים ולרשום כל הערה שהמרצה אומר, הם בדרך כלל אומרים את הדברים הרלוונטיים לבחינה ולא את הדברים הטפלים.
מבחינת צורת למידה, כמובן, זה חלק אינדיבידואלי מאוד, כך שאוכל להמליץ רק מנקודת מבט שלי.
ללמוד ללמוד וללמוד. לשבת על כל שיעור לפני ואחרי, להכין דף נוסחאות (חשוב מאוד מאוד!), ולהתכונן לפני מעבדות.
בסופו של דבר, קורס הפיזיקה הוא קצר, אך כולל הרבה מאוד חומר.
מה עוד, שהוא נערך בתחילת הסמסטר הראשון כשעדיין לא יודעים איך ללמוד בצורה יעילה.
על כן, אני ממליץ לשים עליו דגש מרכזי כדי להימנע מלחזור עליו בקיץ.
אז בנימה אופטימית זו, אני מאחל לכם המון בהצלחה בקורס הפיזיקה ובלימודים בכלל.
כל שאלה שהיא, לימודית או אישית אני פה,
אור אזולאי.
אנטומיה:
מאת: אור אזולאי.
קורס האנטומיה הוא הקורס המרכזי והגדול ביותר בשנה הראשונה, ומהווה אחד מארבעת הקורסים הבסיסיים בלימודי הרפואה: אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה ופרמקולוגיה.
בלי קשר לרמת הידע הקודם, אם היית בצבא חובש או פרמדיק, או שטחנת קו בלי לפתוח ספר 3 שנים, זה לא באמת משנה. כולם מתחילים מאפס, ככה שאין פה יותר מידי עניין של ידע קודם.
על הקורס עצמו:
הקורס מחולק לפי נושאים (לפי הסדר הזה): מערכת התנועה, ראש וצוואר, בית החזה, בטן ואגן.
את הקורס מעבירים כמה פרופסורים, והם משתנים בהתאם לחלק הרלוונטי בקורס.
את החלקים הראשון והאחרון מעביר פרופסור קטאביץ' (ראש קורס האנטומיה), את הראש והצוואר מעבירים פרופסור פיטנייק ופרופסור שימיץ', ואת החזה מעבירה פרופסור נטליה.
הפרופסורים בעיקרון טובים, יש יותר ויש פחות.. מה שכן, הם קשובים, כלומר במידה ותהיה בעיה כלשהי בבחינה, הם יבואו לקראתם. אם זה בקביעת תאריך בחינה, או מועדי ב'.
שיטת בחינה:
אחרי שלומדים כל נושא נבחנים עליו בבחינת פארשל (בחינה על הנושא הספציפי) שכולל חלק ראשון בכתב, חלק שני שהוא מעשי, ומי שעובר את החלק המעשי עובר לבחינה בעל פה שמי שעבר אותה למעשה עבר את כלל הבחינה.
מי שעובר את כל הפארשלים (4 פארשלים) פטור מהחלק הכתוב והמעשי בסוף הקורס ועושה רק בחינה בעל פה.
מי שלא עובר, עושה בסוף הקורס את כל שלושת החלקים בכתב, ואז ממשיך למעשי ולבעל-פה.
אחרי כל פארשל (בדרךכלל במועד של הפארשל אחריו) יש מועד נוסף (ריטייק) למי שנכשל בו.
מי שעבר את את החלק הכתוב במועד א' לצורך העניין אך לא את המעשי והבעל-פה, יעשה בריטייק רק את המעשי והבעל-פה ומי שנכשל הכל יעשה הכל.
איך בנוי השיעור:
בעיקרון אנטומיה יש פעם בשבוע בסמסטר א', ככה שהשיעורים ארוכים מאוד ואין סיכוי ללמד את כל החומר בשיעור, אז חייבים להשקיע בלמידה לפני ואחרי. מי שיסתמך רק על השיעור יאכל אותה בוודאות.
בסמסטר ב' זה עולה ל-2 שיעורים בשבוע, ככה שהדרישה ללמוד לפי השיעור גדלה.
שיעור אנטומיה בנוי מהרצאה, סמינר (שכולל עוד חומר למידה או חזרה על חומר אחר) ועבודה פרקטית בחדר גופות (מתחיל מאמצע סמסטר א' אינטנסיבי).
מעבר לזה, שוב, הלמידה היא בעיקר עצמאית, אנטומיה זה 99 אחוז למידה בבית.
ספרי לימוד:
מומלץ לקנות ספרי אנטומיה כי הם שימושיים לא משנה מתי.
הספרים הנדרשים:
פלאצר - Platzer (ווליום 1, 2 ו 3).
מור - Moore (הספר המרכזי ואהוב על הפרופסורים).
אטלס - Atlas (גילרוי או נטר).
שיטת הלמידה:
זה מאוד אינדיבידואלי, אז אספר את החוויה האישית שלי בנושא.
הדרישה היא להגיע לכל שיעור מוכנים, כשאתם יודעים כבר את כל החומר לשיעור. הכל. לפעמים גם תבחנו עליו בתחילת השיעור.
יש כאלה שמזלזלים בזה, אני ממליץ להגיע לשיעורים כשאתם יודעים הכל 100 אחוז, זה מתכון להצלחה. חוץ מזה, לסכם.
גם בשיעור לכתוב כמה שאפשר, כי לא פעם הפרופסור זורק הערה שלא בהכרח יש בספר בצורה ברורה וזה עלול להופיע בבחינה.
מעבר לזה לא להילחץ. בהתחלה קטאביץ' ילחיץ אתכם ו"ישחק אותה" מפקד בצבא. אין סיבה אמתית לדאוג, הוא אחלה של בן אדם, ומלמד מצוין כשמקשיבים לו.
ברגע שלא תתעסקו בלחשוש שהוא ישאל ותטעו, תלמדו הרבה יותר טוב.
והכי חשוב, לא להיות אגואיסטים! זה לא תחרות. תשתפו סיכומים, אתם אחד בשביל השני (כולל הסטודנטים ה"לא ישראלים"), תמיד יהיה למישהו משהו שימושי.
מעבר לזה, המון בהצלחה בקורס ולמידה מהנה.
כימיה וביוכימיה
מאת: פביאן.
בוא נתחיל בזה שזה קורס לא פשוט בכלל, כנראה הקורס השני מבחינת רמת הקושי אחרי אנטומיה אבל זה מן הסתם אינדיבידואלי.
יש מספר דברים שהפרופסורים מצפים מכם לדעת מבעוד מועד כמו כל מיני מולקולות וכדומה, אבל אין מה לפחד מזה כי אתם תלמדו את זה תוך כדי הקורס מבלי לשים לב.
בקורס יש הרצאות, סמינרים ומעבדות. (אפשר להפסיד עד 4 שיעורים עד שיתחילו להוריד לכם נקודות מהמבחן הסופי). אם אתם מתקשים במשהו ספציפי אתם תמיד יכולים לבקש קונסולטציה(יעוץ) שזה בעצם שיעור אישי עם הפרופסור על אותו נושא ספיציפי.
המחלקה הזאת מאוד פתוחה מבחינת קונסולטציות ואף מעודדים את הסטודנטים להגיע.
הקורס מחולק לפי נושאים:
מתחילים עם כימיה אנאורגנית ואחרי הבוחן הראשון (קונטרול טסט (כמו פארשל)) ממשיכים הלאה לכימיה אורגנית שבו יש בוחן שני, בקורס עצמו יש גם מעבדות (5 פעמים ליתר דיוק).
את החלק הראשון בקורס מעבירים כמה פרופסורים שלדעתי לא עושים עבודה טובה במיוחד בהעברת החומר חוץ מפרופסור אחד ששמו הוא איגור פיצק שהוא במקרה גם ראש הקורס הבינלאומי.
את החלק השני מעבירים כמה פרופסורים אחרים שנוגעים יותר לכימיה אורגנית ולביוכימיה. בחלק הזה של הקורס מלמדים לדוגמא איך נראים החלבונים, איך לצייר אותם, להבין איך נראים סוכרים וכו'.
המעבדות זה באותם ימים שיש לכם כימיה בלו''ז, זה אומנם נשמע כיף אבל זה לא באמת ככה, מה שעושים שם זה שאתם מחולקים לכמה קבוצות (לפי השם), המחלקה מביאה לכם חוברת מעבדות ששמה רשום בדיוק מה צריך לעשות בכל מעבדה כולל חישובים, טבלאות, ציורי מולקולות וכו'. זה תלוי בקבוצות אבל בדרך כלל הממוצע יוצאים מהמעבדה בסביבות 18:00.
מבחנים:
בכימיה זה לא בדיוק כמו שקראתם על קורסים אחרים בשנה הראשונה, הפרשיאל (קונטרול טסט) לא יפטור אותכם מהמבחן הסופי אלא פשוט יוסיף לכם נקודות במידה ותעברו אותם ובמידה ותעברו את המבחן הסופי (כלומר אתם לא תקבלו את הנקודות האלא אם לא עברתם את המבחן), הפרשיאלים ספציפית הם כדי לראות איפה אתם עומדים מבחינת החומר. המבחנים בנויים משאלות אמריקאיות ומשאלות פתוחות, וגם חלק מהשאלות האמריקאיות כוללות גם שאלות פתוחה כדי שהפרופסורים יראו שאתם יודעים את החומר ולא "הולכים על המזל"
מבחינת איך בנויים השיעור: בעיקרון כימיה מתחיל בסמסטר שני וזה פעם בשבוע, השיעורים הם ארוכים ולא קלים אז צריך לבוא עם כוחות ועם רצון ללמוד. חייבים להשקיע הרבה בבית כי כפי שאמרתי הרבה מהפרופסורים במחלקה הזאת לא בדיוק יודעים להעביר את החומר כמו שצריך אז עדיף לכם לעבור על זה לבד בבית לפני השיעורים וגם אחרי, זה רק יעזור לכם להמשך.
ספרי לימוד:
אני הייתי ממליץ רק למתקשים שבינכם לקנות את הספר "צ'אנג".
לכל השאר אתם לדעתי תהיו בסדר כי יש את המצגות שאתם יכולים להדפיס, תמיד אפשר ללמוד מהאינטרנט ויש גם את החוברת מעבדות שהמחלקה מספקת, שגם אפשר ללמוד ממנה וכוללת תרגילי חישוב של כימיה אנאורגנית .
יש משהו שאתם חייבים להבין, זה קורס לא קל שבא ביחד עם אנטומיה בתקופה הכי קשה בשנה שבה לומדים חומר לא פשוט, אתם צריכים להשקיע כל שבוע בכימיה ולא לדחות את זה, בדרך כלל אנשים לומדים כל כך הרבה אנטומיה ששוכחים מכימיה, שזה גורם לבעיה ולכישלון של הרבה מאוד אנשים.
מעבר לזה שיש לכם אותנו (השנים מעל) ואתם תמיד יכולים להיעזר בחבר'ה בשנה שלכם, תמיד יש אחלה אנשים שרוצים לעזור.
שיהיה לכם הרבה בהצלחה בקורס, אם יש לכם שאלות אני אשמח לעזור בכל מה שאוכל.
שיהיה לכם שנת לימודים טובה ומוצלחת והרבה כוח!.
אינפורמטיקה:
מאת: מאי סילפן.
כמו הרבה מן הקורסים של השנה ראשונה – זה הוא קורס קצר, של שלושה שבועות, שמתרחש בתחילת הסמסטר השני.
אז.. מה זה הקורס הזה? זהו קורס שבו אנחנו לומדים כיצד לקחת נתונים(בעיקרים שקשורים למחקר) ולארגנם בטבלאות וגראפים דרך תוכנת האקסל.
אז מה לומדים ? עבודה עם מחשב, ספציפית עם אקסל.
מבחן:
בסופו של הקורס ישנו מבחן מול מחשב, הוא די קליל ומסכם בקצרה את כל מה שנלמד בקורס. על פי העבודה תקבלו ציון מ1 (נכשל) – 5 (מצויין).
מבנה השיעור:
מתחלקים לשתי כיתות מחשבים, כ-25 תלמידים בכל כיתה, כל אחד עובד על מחשב משלו והמרצה מדריכה בשלבים כיצד לבצע כל משימה. כל שיעור לוקח חמש שעות, עם הפסקות. ומתרחש שלוש פעמים בשבוע, במשך שלושה שבועות.
אין סיבה להתכונן לקורס מראש, והקורס לא דורש שום חומרי לימוד,
שיהיה לכולם המון בהצלחה.
היסטוריית הרפואה:
מעביר הקורס : Mislav Čavka, MD (רדיולוג בתחומו בבית החולים Dubrava).
הקורס מתבצע במהלך חודש פברואר, כאשר הוא נפרס על תקופת זמן של 3 שבועות
2 הרצאות/סמינרים בשבוע, סה"כ 6 מפגשים הכוללים גם הרצאות וגם סמינרים ובסיומם מבחן
אמריקאי המכיל 30 שאלות ואחוז מעבר של 60% זאת אומרת שצריך לפחות 18 תשובות נכונות!
חומר לימודי:
הקורס מועבר בצורת מצגות PowerPoint אשר הפרופסור יעלה ל LMS, אין צורך לרכוש את הספר שאוניברסיטה הציגה.
מבחינת חיסורים ההגבלה היא עד ל-2 חיסורים ( הרצאות וסמינרים אותו הדבר).
שימו לב כי השאלות מהמבחן האמריקאי חוזרות על עצמן משנה לשנה.
תוכן הקורס :
מבוא להיסטוריה של הרפואה (הכולל מבוא להיסטוריה הרפואית בקרואטיה )
אתיקה של ההיסטוריה הרפואית
שבועת היפוקרטס וגלן
רפואה בתקופת הרנסנס
רפואה בתקופת המאה ה18 ,19 ו20
סוציולוגיה רפואית:
מאת: מיכאל גרברניק.
דבר ראשון שחשוב לדעת קורס זה הוא קורס קליל, שחלק נהנים בו וחלק לומדים במהלכו אנטומיה, אל תדאגו כולם עוברים את הקורס .
ראש הקורס היא פרופסורית נחמדה מאוד בשם אידה מויקיץ'.
שאר הפרופסורים שמלמדים נחמדים גם וכולם מודעים לחשיבות הקורס (לא גבוה ממש) לכן אין לכם מה לדאוג יותר מידי.
מטרת הקורס:
היא להקנות ידע בסיסי מבחינה סוציולוגית על מחלות, מערכות בריאות, התלות ההדדית בין הרופא למטופל.
נושאי הלימוד:
התפתחות הסוציולוגיה ברפואה, הגדרת בריאות ומחלות, היחס בין הרפואה לחברה, פקטורים דמוגרפים, תכנון משפחות, חברה מדרגה ראשונה, שני ושלישית, מעגל החיים, עבודת צוות ומערכת הבריאות.
משך הקורס:
הקורס נמשך כ-5 שבועות, כ-3 פעמים בשבוע. הקורס הוא בסמסטר א בלבד.
מבחן:
בקורס זה קיים מבחן אחד שאותו עושים בסוף הקורס. המבחן מתחלק לשני חלקים: מבחן בכתב ומבחן בעל פה (oral).
שיעור:
השיעור בנוי בצורה של הרצאות (Lectures) וסמינרים.
בהרצאות יהיו לכם לרוב פרופסורים שונים, שכאל אחד מתמחה בדרך כלל בתחום אחר.הסמינרים בנויים בשתי צורות: בצורה אחת יש פשוט הרצאה נוספת ובצורה השנייה מספר סטודנטים מקבלים מטלה להעביר הרצאה על נושא מסויים. אל דאגה יש לכם זמן לעשות את זה ובדרך כלל זה נעשה בהומור רב.
חומרי לימוד:
אין ספרים בקורס הזה, ישנם מצגות שאותם מעלים הפרופסורים לאתר של הסטודנטים. וכמו שציינתי לפני כן אין צורך לדאוג הקורס הזה באמת קליל.
אני מאחל שתהיי לכולם שנה מוצלחת!